Jokioisten Koetukselle kontioiden SM-hopeaa

23.7.2014

Itä-Länsi viikonloppuna pelattiin 35-vuotiaiden SM-turnaus Ilmajoella, Kauhajoella sekä Koskenkorvalla.
Turnaukseen osallistui kymmenen joukkuetta ympäri suomea.

Jokioisten bussi starttasi perjantaina kukonlaulun aikaan jotta klo 11.30 alkavaan otteluun Sotkamoa vastaan oltiin hyvissä ajoin paikalla. Ensimmäisen ottelun tiedettiin jo olevan jatkopelien kannalta hyvin merkitsevä. Kaksi ensimmäistä vuoroa meni tunnustellessa juoksuin 1-2 ja sitten alkoi hiljalleen tapahtumaan. Ensin Sotkamon kärki Jarmo Heikkinen, Marko Kähkönen, Kari Hakkarainen, Markus Meriläinen ja Mikko Närhi saivat aikaan kaksi juoksua ja lähdettiin Jokioisen viimeisen tasoittavalle.
Jokioinen nousi tasoittavallaan tilanteeseen 4-4 joka jäi ottelun lopputulokseksi. Jossiteltavaakin jäi, sillä Pekka Kaijulan kolmosrajaleikkuri kimposi kaukana huoltorakennuksen ikkunankarmista jostain syystä takaisin kentälle. Paikalliset totesivat että ensimmäinen kymmeneen vuoteen kävi näin, yleensä se pallo rullaa pitkälle. Sattuma pelasti Sotkamon!

Toiseen otteluun asettui vastaan Vimpeli, joka oli kärsinyt tappion Kauhajoelle avausottelussaan.
Sisäpelin sakkaukset saatiin ensimmäisen pelin jälkeen toimimaan ja homma alkoi rullaamaan oikein hyvin.
Lopputulokseksi 11-0. Lyötyjä ja tuotuja tuli tasaisesti koko joukkueen rintamalla. Ehkäpä pelin yleisöystävällisiin suoritus oli Rami Vartaman ulkopelisuoritus. Herralle iski kramppi käteen heittovaiheessa ja varma kolmospalo päätyi kakkoskopparin räpylään.

Päivän kolmas ottelu oli Kauhajokea vastaan ja ottelun alla oli lähestulkoon selvää että ottelun voittaja pääsee neljän joukkoon mitalipeleihin. Kauhajoki sai ottelun ensimmäisessä vuorossa 3 juoksua ja paikallinen yleisö oli villisti kannustamassa omiaan kohti mitalipelejä. Vuoropari kerrallaan kissa ja hiiri-leikki jatkui ja Jokioinen hivuttautui lähemmäksi. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla alkoi Jokioisten ilotulitus. Teemu Mäkinen löi takaa läpi, Ilkka Elomaa toisti saman tempun sekä Mikko Lehdon perinteinen kupperikin alkoi löytymään välistä. Ottelu jälkeen lopputulos oli 11-4 ja Jokioinen mitalipeleihin.

Ensimmäisen päivän koko ajan jatkuvasti kehittynyt sisä- ja ulkopeli lukkari Henri Häkkilän ja kakkospolttaja Teemu Mäkisen johdolla antoivat hyvät asetelmat lähteä seuraavan aamun välierään.


Lauantaiaamu ja Koskenkorva, vastassa isäntäjoukkue Team Atria.
Alkulämmittelyn pohjalaanen uho karisi ensimmäiseen vuoroon, kun Jokioinen pääsi aloittamaan sisältä. Heti alkuun kaksi juoksua ja kun ulkopeli oli toimivaa niin katsomoon asti näkyi että Jokoinen finaaliin etenee. Seuraavissa vuoropareissa Atria pääsi vielä 3-2 tilanteeseen, mutta sitten Mikko Lehdon välilyönnit laittoivat ottelun pakettiin. Jokioinen selkeästi parempana joukkueena finaaliin juoksuin 8-5.
Tiukkaa teki isäntien osalta taipuminen paremmilleen, kotijoukkueen tunteet kävivät ottelun loppuvaiheessa turhankin kuumana. Paikallisen sanomalehden lanseeraama ”yllätysjoukkue Jokioinen” oli muuttunut yön aikana ykköshaastajaksi.

Ottelun jälkeen nautittiin hetki finaalipaikasta ja laitettiin pelivarusteet kopin ulkopuolelle kuivumaan, kun aurinko niitä mukavasti kuivattaa. Bussilla lähdettiin Ilmajoelle syömään, kunnes lounaan jälkeen herättiin ajatukseen että mitäs tuolla Kossun suunnalla tapahtuu. Musta taivas ja pronssipelin keskeyttänyt ukkoskuuro huuhteli Koskenkorvan kenttää ja pelivarusteet kuivuivat edelleen kopin ulkopuolella.
Nyt oli herkulliset lähtökohdat finaaliin, ei ollut monellakaan pelaajalla kuivia piikkareita tai peliasua enää vetää ylle.

 

Finaalissa vastaan asettui Nurmo lyöjäjokeri Antti Piuholan sekä lukkari Ari Nyrhisen johdolla.
Finaalin alku oli Jokioisilta hyvä, 2-0 johtoon. Turnauksen läpi hyvin toiminut ulkokenttä hyydytti pelin alussa Nurmon sisäpelin ja omilla sisävuoroilla oli ilmassa tunne koska saadaan lyötyä viimeinen arkku Nurmon ulkokenttään. 2-1, 3-1, 3-2, tilanteista mentiin Nurmon viimeisen tasoittavalle. Juuri ennen tasoittavaa Nurmon ulkokentän kakkospuoli oli ottanut muutaman uskomattoman kiinnioton jolla pitivät vielä Nurmon pelissä mukana. Mutta, semmoista se pesäpallo on..
Nurmon viimeisen tasoittavalla Antti Piuhola löi kaksi erillistä juoksua ja kun 60 minuutin otteluaika lähestyi loppuaan, niin Nurmo löi palloa taivaalle viimeisien minuuttien ajan että enää uutta vuoroa ei ehdittäisi pelata. Kolme pitkää ja piip-piip-piip. Nurmo korjasi mestaruudet talteen.

Jokioinen oli ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta kunnia Nurmolle. Juoksut eivät valehtele!
Otteluiden jälkeen joukkueen yhtenäinen fiilis oli että hopea oli voitettu hopea ja tämä joukkue oli turnauksen paras joukkue hengeltään. Sen osoittivat useat tiukoista paikoista nousut turnauksen kuluessa.

Hieno turnaus joukkueelta ja kiitos myös Jokioisten Koetuksen taustajoukoille jotka mahdollistivat turnaukseen osallistumisen. Fiilis on että ensi vuonna hopea kirkastetaan kullaksi!
 

Joukkueen muodostivat:

Ilkka Elomaa, Henri Häkkilä, Petri Hännikäinen, Pekka Kaijula, Ville Kallio, Ari Kenttäaho, Mikko Lehto, Harri Lind, Sami Mäki, Teemu Mäkinen, Toni Ojala, Jani Salmi, Jyri Tarmo ja Rami Vartama.

Pelinjohtaja: Tero Pomell ja 2pj Tero Lepola.

Joukkueenjohto ja huolto: Jonne Hyvönen ja Timo Leino
 

 

Kuvia turnauksesta sekä finaalin otteluraportti löytyy osoitteesta:

http://www.pesis.fi/?x21605=11275001