Edustuksen ensiaskeleet povaavat valoisaa tulevaisuutta

8.2.2016

Helmikuun ensimmäinen viikonloppu oli ympyröity kalenteriin ajankohtana jolloin saataisiin paljon vastauksia ilmassa leijuviin kysymyksiin. Lauantain testipäivä oli kokonaisuudessaan positiivinen ja sunnuntaina päästiin pukeutumaan ensimmäistä kertaa peliasuihin lyhyessä harjoitusottelussa Loimaan Palloilijoiden vieraana Raumalla.

Lauantainen liukas aamupäivä herätteli Koetuksen miehistön tulevan testipäivän haasteisiin, kun joukkue kokoontui Eerikkilän urheiluopistolle testaamaan fyysistä suorituskykyä. Kahden viikon takaisten voimatestien tulosparannukset näkyivät myös positiivisena kehityksenä juoksuvauhdissa. Kärkimiehet parantelivat aikojaan toinen toisensa perään ja tulosparannuksia nähtiin laajalla rintamalla. Loikat ja kuntopallotkin saivat oman osansa testipäivästä, jonka jälkeen valmennuksella oli aihetta hymyyn. "Tavoitteena oli koota nopea joukkue, ja tällä hekellä näyttää että siinä ollaan onnistuttu liki täydellisesti. Kehitys on oikean suuntaista ja miehet ovat vuoden aikaan nähden fyysisiltä ominaisuuksiltaan tavoitteen vaatimassa kunnossa." , kommentoi pelinjohtaja Jesse Villa. Testipäivä ja lajipalaveri saivat jatkoa sunnuntaina, kun joukkue matkusti Rauman talviharjoitteluhalliin pelaamaan harjoituskauden ensimmäisen ottelunsa tuttuja vihreitä miehiä, Loimaan Palloilijoita vastaan.

Sunnuntai-illan myöhäinen harjoitusvuoro Raumalla alkoi kello 21.00, ja lyhyestä vuorosta johtuen ottelua ehdittiin pelaamaan vain reilun jakson verran. Koetuksen kokoonpanosta poissa oli selkävaivojaan paranteleva Ville Nieminen, mutta vastapainoksi pelipuvun päällensä puki Mansesta Koetuksen vahvuuteen saapunut Topi Moisio. Kauden ensimmäinen avauskokoonpano sunnuntai-illan huumaan näytti seuraavalta:

1. Joni Salo 2k

2. Oskari Friman 1v

3. Patrik Vartama 2p

4. Iiro Hämäläinen 3k

5. Mika Reini S

6. Topi Moisio 2v

7. Mattias Kitola L

8. Timo Vainionpää 3p

9. Akseli Åberg 3v

10. Riku Tainio

11. Petteri Mäntyvaara

12. Leevi Makkonen

 

Itse ottelu oli ajankohtaan ja lajitoistoihin nähden molemmilta joukkueilta yllättävän kypsää suorittamista. Urheilujuhla -termiä ei reilun tunnin mittaisesta puristuksesta päästä vielä käyttämään, mutta kummankin joukkueen ulkopeli oli jo helmikuiseksi hallipeliksi varsin hyvällä tasolla. Sisäpelissä tilanteita rakenneltiin puolin ja toisin, mutta kotiutusyritykset kuivuivat kerta toisensa jälkeen. Tuloksellisesti jakso päättyi 1-1 tasalukemiin, kun Loimaan avasi juoksutilin väliin pudonneella kupperilla, ja vastavuoroisesti Koetuksen tasoituksen iski jokeri Riku Tainio kolmosrajasta. Hallipeleissä on toki aina omat lainalaisuutensa, mutta pienet asiat ottelun sisällä herättivät pelinjohtajassa positiivisia odotuksia tulevaan. "Kyllähän kaikesta näki että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun päästiin tekemään lajillisia asioita koko joukkueella. Ulkopeli oli omiin odotuksiin nähden yllättävänkin hyvällä tasolla, mutta sisäpeliä leimasi kiire ja pienet ajatuskatkokset yksittäisissä tilanteissa." , Jesse Villa kommentoi joukkueensa ensiaskelia. Ulkopelin lisäksi pelinjohto löysi positiivisia asioita myös sisäpelistä. "Jos ajatellaan puhtaasti tulevaa kesää niin näillä läpilyöntimäärillä ollaan ulkona jo todella vahvoilla. Vaikka ne eivät hallissa tuloksessa suoraan heijastukaan, pitää muistaa että kyseisillä suorituksilla ollaan kesällä ihan eri luvuissa." , Villa jatkaa. Tilanteiden rakentelu onnistui Koetukselta pääsääntöisesti ajankohtaan nähden erinomaisesti, joten kehityskohteetkin ovat selkeästi listattuna. "Sisäpelissä yksittäisiä hyviä asioita olivat nimenomaan tilanteiden rakentelu sekä läpilyönnit. Vielä kun saadaan Niemisen Villen jalat rosteriin niin kaverit saavat kilpaa lyödä kesällä miehiä kotiin!" , Villa naureskelee. "Kokonaisuudessaan hyvä startti, joskin paljon on asioita vielä sovittavana ja harjoiteltavana ennen kuin voidaan olla täysin tyytyväisiä. Ja niinhän se on että tyytyväisyys tappaa kehityksen, joten kehitettävää löytyy varmasti aina viimeiseen peliin asti."

Ensimmäinen jakso päättyi siis tasalukemiin 1-1, ja tässä vaiheessa kellossa ei ollut enää peliaikaa kuin kymmenisen minuuttia. Pienten vaihtojen jälkeen pelattiin kuitenkin aika täyteen, joka tässä tapauksessa tarkoitti yhtä vuoroparia. Koetus kävi kerran sisällä tekemättä juoksua, ja vuoro päätettiin Loimaan Aleksi Lehtimäen kupperiin, jonka jälkeen kerättiin tavarat kasaan ja sukellittiin synkän sumuiseen yöhön kotimatkalle. Tarkoituksena on pelata vielä yksi hallipeli ennen ulkokentälle pääsyä. Runkosarja alkaa lauantaina 14.5, ja sitä ennen pelataan ulkona vielä kaksi harjoitusottelua sään salliessa. Kevään aikana joukkue esittäytyy yleisölle pelaaja pelaajalta, joten pysy mukana!

#JoKoNYT