Koetuksella voitokas viikonloppu!

16.5.2016

Edustusjoukkueen runkosarja alkoi puhtaalla 2-0 voitolla Hyvinkään Tahkosta.

Suomensarjan etelälohkon avausottelu pelattiin lauantaina jokioisten pesäpallokentällä. Koetuksen vieraaksi sarja-avaukseen saapui perinteikäs Hyvinkään Tahko. Hyvinkää oli saanut jalkeilla varsin varteenotettavan joukkueen, joten läpihuutojutusta ei ollut kauden aloituksessa kyse. Nuori ja nopea kärki, kovalyöntiset kotiuttajat ja kokenut lukkari Taneli Rantatorikka pitivät huolen siitä että kotijoukkue joutui testiin heti ensimmäisestä vuoroparista lähtien. 

Kauden avausjuoksusta vastasi kapteeni Iiro Hämäläinen, joka kiskaisi pallon pystärillä alakentälle ja kiersi kunniaa. Kapteeni oli muutenkin joukkueen kantavia hahmoja 100% sisäpelitehokkuudellaan keräten 11 kärkilyöntiä ja sen myötä kotijoukkueen kakkospalkinnon. Ensimmäisellä jaksolla ei vielä ilotulitusta nähty kummaltakaan joukkueelta, mutta sen sijaan tiivis ulkopeli lämmitti pelinjohtajan mieltä. "Aloitettiin kausi juuri niin kuin sovittiin. Tulostaululla olisi voinut olla isommatkin lukemat mutta vierasjoukkueen muutama hyvä ulkopelisuoritus piti pelin tasaisena. Ulkopeli näytti heti alusta asti valmiilta ja energiseltä, mikä on tottakai hienoa nähdä!" , kommentoi Koetuksen pelinjohtaja Jesse Villa. Ensimmäinen jakso päättyi lopulta Koetuksen 3-1 voittoon, kun Leevi Makkosen ruuti oli kuivaa ja nuorimies iski kotijoukkueen kolmannen juoksun. 

Toisella jaksolla hanat aukesivat toden teolla kun kotijoukkueen sisäpeli keräsi onnistujia laajalla rintamalla. Kuumimmassa liekissä oli täksi kaudeksi Koetuksen paitaan siirtynyt nuori lukkari Mattias Kitola, joka kiersi kunniaa kahdesti ja keräsi sisäpelissä muhkeat tehot 2+3 lyötyä, 5 tuotua ja 10 kärkilyöntiä. Koetus ratkaisi toisen jakson käytännössä kahdella ensimmäisellä vuorolla ja jakson loppu olikin enemmän ja vähemmän voiton varmistelua. Loppuluvut kirjattiin numeroiksi 2-0 (3-1,12-4). Kotijoukkueen ykköspalkinnon nappasi lukkari Mattias Kitola. 

Edustuksen runkosarja jatkuu vieraskiertueella, kun kolme seuraavaa ottelua mitellään vieraskentillä. Seuraavan kerran Koetus nähdään kotikentällä 31.5, kun vastaan saapuu Turku-Pesis. 

Tilastot ja sarjataulukot: etelälohko 2016