Edustusjoukkue palaa kotikentälle

31.5.2016

Kolmen vieraskentillä pelatun ottelun jälkeen miesten suomensarja jatkuu tiistaina 31.5 Jokioisilla, kun Koetuksen vieraaksi saapuu Turku-Pesis.

Hellepeli hellii kotiyleisöä!

Koetuksen kotipelit jatkuvat tiistaina 31.5 runkosarjan ottelulla Turkua vastaan. Luvassa on paahtavaa hellettä, joten oletettavissa on että pallo kulkee reippaasti ja tulostaulu vilkkuu sen myötä iloiseen tahtiin. Ennakkoasetelmissa kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta myös vastustajan rosterista löytyy yksilöitä jotka pystyvät yksilösuorituksillaan kääntämään vuoropareja, jaksoja ja kaiken osuessa nappiin myös kokonaisia otteluita. 

Koetus on ennen tiistaita pelannut neljä ottelua, joista saaliina kolme 2-0 voittoa ja yksi 2-0 tappio. Pienen kabinettihuolimattomuuden seurauksena koetuksen avauspisteet siirrettiin kuitenkin Hyvinkään Tahkolle, kun Juha-Matti Reini todettiin pesäpalloliiton toimesta edustuskelvottomaksi ensimmäisessä ottelussa. Tämän jälkeen miehet ovat pelanneet kolme vierasottelua, joista tuloksena kaksi voittoa sarjan kärkeen ennakoiduista Helsingistä ja Järvenpäästä, sekä yksi tappio sarjanousija Eurajoelle. Koetuksen tehokkaimpina sisäpelaajina ovat häärineet Mattias Kitola (3+8 lyötyä, 7 tuotua), joka johtaa koko lohkon tehopistetilastoa vaikka on pelannut vain kolme ottelua, sekä kärkimies Joni Salo (2+4+6) että lyöjätykki Riku Tainio (0+12+1). Kotijoukkue koko ikävän takaiskun, kun Mattias Kitolan sydän joutui tarkkailuun, ja toistaiseksi sarjan tehokkaimpana esiintynyt pelaaja on toistaiseksi sivussa. Koetus reagoi Kitolan poissaoloon nopeasti ja kaappasi lukkariksi kokeneen Riku Rantasen, joka esiintyi ensimmäistä kertaa sunnuntain voitokkaassa Järvenpää ottelussa. Tiistain ottelussa suomenmestarilukkari esiintyy ensimmäistä kertaa kotiyleisölle. 

Tiistain vastustajaksi saapuva Turku-Pesis on kotijoukkueen tavoin nuorentanut joukkuettaan rajulla kädellä. Koetuksen pelinjohtajaksi siirtyneen Jesse Villan tilalle Kupittaan Karjujen pelinjohtajaksi hyppäsi kokenut kehäkettu Petri Hännikäinen, joka vielä viime kaudella kipitteli Turkulaisten takakentän lukkona. Turkulaisten joukkueesta löytyy muitakin Jokioislaiselle pesäpalloyleisölle tuttuja nimiä. Joukkueen lyöntivoimasta vastaavat Koetuksen paidastakin mennä vuosilta tuttu Miro Marttila, sekä Koetuksen B-pojissa ykköskotiuttajan viittaa kantava Otto Santaniemi. Turku-Pesiksen kärkenä häärii Koetus -kasvatti Sami Moisander. Materiaalietu kallistuu kotijoukkueen suuntaan, mutta hellekelillä kovalyöntiset Turkulaiset Jani Kapuisen ja Miro Marttilan johdolla asettavat Koetuksen ulkopelin koetukselle. Kotijoukkueen pelinjohtaja Jesse Villa ennakoi ottelusta runsasjuoksuista:

"Tuttu joukkue tulee vastaan, ja viimeiset kolme kautta viuhkaa siellä heiluttaneena ennakot runkomiehistä ovat suurinpiirtein selvät. Sisäpelistä vastustajalta löytyy muutama pelaaja joilla on jatkuva uhka läpilyönneille. Turun ulkopelistäkin löytyy miehiä joille ei vapaaehtoisesti kannata palloa lyödä, joten ei tässä missään nimessä mikään läpihuutojuttu ole kyseessä." , Villa muistuttaa innokkaimpia kyläläisiä. "Järvenpäässä palattiin taas voittojen tielle lähes katastrofaalisen Eurajoen läpsyttelyn jälkeen, joten usko on vahva että se pakollinen yksi huono peli on nyt pelattu alta pois. Jos jatkamme siitä mihin Kinnarin kentällä jäätiin niin kahdeksan vuoroparia pitäisi riittää pisteisiin, mutta vastustaja on tänäänkin yllätysvalmis ja kuittaa varmasti laiskottelun räpylässä. Toivottavasti saadaan kotiyleisöltä tukea nyt kun kelitkin on kohdillaan ja jälleen paljon oman kylän poikia kokoonpanossa!" , Villa toivoo.

Molemmista joukkueista löytyy värikkäitä persoonia, joten mukavaa hellepäivän sanailua on varmasti luvassa. Kotiyleisölle nostettakoon seurattavaksi yksi mielenkiintoinen taistelupari, kun ex-Tahkolaiset Riku Rantanen ja Miro Marttila kohtaavat syöttölautasen ääressä. Pystyykö Rantanen tylsyttämään kenties suomensarjan kovalyöntisimmän vasurin lyöntivireen, vai haetaanko palloa Marttilan lyöntivuoroilla alakentältä asti? Koetus vs. Turku-Pesis tänään klo 18.00, tervetuloa!

Tilastoja ja ennakkoasetelmia pääset tutkailemaan tästä: etelälohko 2016