Paikallisklassikko Jokioinen - Loimaa keskiviikkona!

14.6.2016

Keskiviikkona 15.6 pelataan runkosarjan ensimmäinen paikalliskamppailu, kun tuttu kilpakumppani Loimaan Palloilijat saapuu miesten suomensarjajoukkueen vieraaksi.

 

Koetuksella on ennen keskiviikon kiivasta paikalliskamppailua takana kuusi ottelua kesän 2016 runkosarjaa. Pistepussi on karttunut viiden voiton ja yhden tappion myötä 14 pisteen kokoiseksi, ja kun vielä liitto ottaa oman osansa, näyttää Koetuksen sarake 11 pistettä, mikä oikeuttaa lohkon kakkossijaan. 

Vaikka runkosarjaa ei olla päästy edes puoliväliin, on tässä kohtaa hyvä palautella mieliin sarjajärjestelmää myös katsomoiden puolilla. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen lohkon neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin, joiden voittaja pääsee pelaamaan noususta ykköspesikseen. Etelälohkosta on ensimmäisen kuuden runkosarjakierroksen perusteella muodostumassa tasainen taisto pudotuspelipaikoista, joten seurattavaa ja spekuloitavaa riittänee aivan runkosarjan viimeisille kierroksille asti. Sarjataulukkoa ja tilastoja pääset tutkimaan tarkemmin tästä: etelälohko 2016

Keskiviikkona Jokioisten pesäpallokentälle saapuu usean syksyn pudotuspelivastus, Loimaan Palloilijat. Yleisö ja molempien joukkueen pelaajat tuntevat toisensa varsin hyvin, ja kun asetelmaa maustetaan vielä lähihistorian maukkailla pudotuspelikohtaamisilla, on jälleen kaikki hyvän urheiludraaman ainekset kasassa. Keskiviikon paikallisderbyyn on ennustettu helteistä keliä, joten yleisölle tarjoillaan täydelliset olosuhteet keskiviikon pesäpallojuhlaan. 

Vierasjoukkue Loimaan riveistä löytyy koetuksestakin tuttuja miehiä mm. Jaakko Sormusen ja Aleksi Lehtimäen muodossa. Loimaan nuoriso-osasto koostuu pääasiassa, aivan kuten kotijoukkueenkin, Jokioisten b-pojissa pelaavista nuorukaisista. Näin ollen myös nuoret tähdet tuntevat toisensa varsin hyvin ja tämän myötä varmasti sopivaa vastakkainasettua on ilmassa. Loimaan viuhkaa pelinjohtajana heiluttaa Jokioislaiselle pesäpalloyleisölle tuttu mies, Jani Salmi. Lyöntivoimasta vihreäpaidoissa vastaavat Miikka Riikonen ja seuraikoni Topi Tuura, joten myös sillä saralla riittää seurattavaa keskiviikkona. Loimaan kuntopuntari näyttää varsin lupaavalta, kun se kaatoi Järvenpään kotonaan supervuoroparissa ja sitä ennen haki vieraspisteet turusta. Runkosarjassa Loimaa majailee sijalla 6. , tosin yhden ottelun edellä olevia vähemmän pelanneena.

Kotijoukkue on joutunut alkukaudesta mukautumaan monenlaisiin vastoinkäymisiin, mutta siitäkin huolimatta pelisuoritukset ovat kantaneet tuloksellisesti hyvään lopputulokseen. Viimeisimmästä ottelusta olivat sivussa kapteeni Iiro Hämäläinen, kärkietenijä Joni Salo sekä kakkospolttaja Juha-Matti Reini. Mattias Kitolan pelikunto arvioidaan day-by-day -periaatteella, mutta Riihimäellä mies oli vielä jokeriroolissa puolikuntoisena. Kun vielä Kitolaa tuuraamaan hankittu Riku Rantanen siirtyy ottelukohtaisella sopimuksella superpesiksen Alajärven Ankkureihin, on pelinjohtokaksikolla ollut ruutuvihkolle ja pyyhekumille käyttöä. "Kyllähän tässä on jouduttu mukautuu jos jonkin laisiin odottamattomiin käänteisiin, mutta toivotaan että nyt päästäisiin vähitellen takaisin arkirytmiin tuon kokoonpanon kanssa. Pienistä muutoksista ja vastoinkäymisistä huolimatta olemme pelanneet pääosin hyvin, joten tästä jaksosta täytyy kaivaa positiiviset asiat ja tulokset mukaan syksyä silmällä pitäen." 

Keskiviikon kokoonpano oli tiistaiaamuna vielä osaltaan arvoitus, mutta odotettavissa on että sairastuvan ovi käy pitkästä aikaa myös toiseen suuntaan ja toipilaita saadaan takaisin pelikuntoon. Koetus toivottaa katsojat tervetulleeksi seuraamaan kansallispelin huumaa pesäpallokentälle klo 18.00 alkaen, tervetuloa!