Koetus jatkaa voitokkaasti - paikalliskamppailussa 42 juoksua!

16.6.2016

Kesäiseen keskiviikkoiltaan saatiin sopivasti menoa ja meininkiä, kun 464 katsojaa todisti värikästä paikalliskamppailua Koetuksen ja Loimaan Palloilijoiden välillä.

 

Kesäinen sää ja tunteita herättävä paikallisvastustaja Loimaa tarjoilivat herkulliset lähtökohdat keskiviikkoillan otteluun. Ennen ottelua edustusjoukkue vahvisti siteitä uskollisimpiin faneihinsa, kun seuran F-junnut päästettiin kurkkaamaan miesten pukukoppiin, ja junnut juoksivat käsi kädessä miesten kanssa kentälle. Lisää F-junnujen tunnelmia pääset katselemaan tästä: F-junnujen kuvagalleria

Itse ottelun ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen osalta paikka paikoin luokatonta ulkopeliä, mutta siltikin vahvan sisäpelin turvin kotijoukkue pystyi punnertamaan toistuvasti johtoasemaan. Vielä neljännen vuoroparin aloittavallakin Koetus tuli takaa ohi Riku Tainion kahdella ja Timo Vainionpään ratkaisuilla. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt. Loimaan viimeisen vuoroparin tasoittavaan lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 9-7, mutta koko jaksoa värittäneet ulkopelivirheet kärjistyivät pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jakso kirjattiin lopulta vierailijoiden voittoon 9-10, kun Koetus lahjoitti kaikki kolme juoksua harhaheitoilla. "Eipä siinä jää paljoa jossiteltavaa. Kärjistetysti uskallan väittää että kymmenestä juoksusta annettiin yhdeksän räpylästä. Siitä voi jokainen päätellä ansaittiinko ensimmäiseltä jaksolta yhtään enempää kuin saatiin." , kommentoi kotijoukkueen pelinjohtaja Jesse Villa. 

Toiselle jaksolle Koetus muokkasi lyöntijärjestystään ja peli-ilmettään. Ensimmäinen vuoropari mentiin tasalukemissa 1-1, mutta sitten ketsuppipullo repesi liitoksistaan. Koko pelin vahvaa lyöntipeliä esittänyt kotijoukkue aloitti juoksujuhlat heti toisen vuoroparin alussa, ja pyöräytti lyöntijärjestyksen peräti kolme kertaa ympäri saman vuoron aikana! Tulostaululla tämä tarkoitti viittätoista juoksua, joiden jälkeen jakso oli taputeltu ja loput vuorot pelattiin jo supervuoroparia silmällä pitäen. Ottelussa nähtiin peräti kymmenen kunnaria, ja yhteensä 42 juoksua! "Tänään oli se legendaarinen lyöntikeli mitä aina jaksetaan hokea säästä riippumatta. Pallo kulki iloisesti ja yleisö varmasti sai ainakin juoksumäärän suhteen pääsylipuille vastinetta" , Villa toteaa. Toinen jakso kirjattiin lopulta lukemiin 16-2 ja ottelun ratkaisu siirrettiin supervuoropariin. 

Hutunkeiton voittanut Loimaa valitsi ulkovuoron ja Koetus aloitti supervuoroparin mailan varressa. Kotijoukkueen tehokas kärki rakensi ajotilanteen, josta hyvin rullannut sisäpeli tuotti Riku Tainion ja Mattias Kitolan johdolla peräti viisi juoksua. "Sisäpelin kanssa ei ollut ongelmaa oikeastaan missään vaiheessa ottelua. Vaikein paikka oli toisen jakson juoksujuhlien jälkeen nollata tilanne ja lähteä nöyrästi superiin hakemaan ratkaisua, mutta joukkue hoiti tämänkin tehtävän mallikkaasti." , Villa kiittelee omiaan. Loimaan supervuoron tasoittava jäi lopulta varsin vaisuksi, ja kolme paloa taottiin tauluun ennen kuin vierasjoukkue pääsi edes kiriään aloittamaan. Näin ollen supervuoropari kotijoukkueelle lukemin 5-0 ja koko ottelu 2-1 (9-10,16-2,5-0). 

Paikalliskamppailu houkutteli Jokioisten pesäpallokentälle peräti 464 katsojaa, jotka saivat todistaa värikkäitä vaiheita lähes kolmituntisen kamppailun ajan. Koetuksen palkitut olivat ulkokentällä hyvin pelannut Oskari Friman, sekä kapteeni Iiro Hämäläinen. Koko ottelun tilastot pääset lukemaan tästä.

Koetuksen urakka jatkuu viikon päästä keskiviikkona vierasottelulla Pomarkussa, jonka jälkeen runkosarja on puolessa välissä. Seuraavan kerran kotikentällä pelataan juhannustauon jälkeen heinäkuun alussa.