Paikallisklassikon toinen osa tiistaina!

12.7.2016

Koetuksen suomensarjamiehistö matkustaa tiistaina Loimaalle ottamaan mittaa Palloilijoiden kotikunnosta.

 

Ennen juhannusta Jokioisilla nähtiin todellinen juoksujuhla mm. kymmenen kunnarin ja 41 yhden juoksun kokonaissaldollaan. Lopulta Koetus väänsi värikkäiden vaiheiden jälkeen supervuorossa voiton jaksoin 2-1 (9-10,16-2,5-0). Tämän jälkeen Loimaa on esittänyt vahvoja otteita ja pitääkin hallussaan runkosarjan kolmatta sijaa pisteen Koetusta takana, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Etelälohkoa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtavat Helsingin herrat, Puna-Mustat. Jokioisten ja Loimaan jälkeen viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni on tällä hetkellä Hyvinkään Tahko, Järvenpään ja Riihimäen hengittäessä voiton päässä niskaan. Pudotuspelipaikoista käydään siis tänä vuonna poikkeuksellisen tiukka taisto useamman joukkueen kesken, ja tiistain paikallisklassikossa Loimaan perinteisellä tekonurmella luodaan jo ensimmäisiä asetelmia syksyn tosipeleihin.

Kotijoukkue Loimaa sai nimekkään paluumuuttajan kahteen otteluun, kun Koetuksen paidastakin tuttu Tero Lepola palasi kasvattajaseuransa vihreään pelipaitaan. Tanskassa tätä nykyä asuva Lepola saatetaan huhujen mukaan nähdä vielä mahdollisissa pudotuspeleissä, mutta runkosarjan lopun Loimaa joutuu pelaamaan ilman mainiota comebackia tehnyttä vahvistustaan. Loimaan kokoonpano on elänyt kauden aikana myös Pöytyän ykköspesismiehistön mukana, joten tiistain kokoonpano Koetusta vastaan on vielä hämärän peitossa. Varmaa on kuitenkin että Palloilijat pyrkivät keinolla millä hyvänsä saamaan kasaan mahdollisimman iskukykyisen joukkueen paikallisklassikkoon. Vihreiden sisäpelin syömähampaina alkukaudesta ovat toimineen Pöytyälläkin kotiutellut lyöjätykki Miikka Riikonen sekä kapteeni Aleksi Lehtimäki.

Koetuksen kokoonpanossa on edelleen muutamia kysymysmerkkejä, ja loukkaantumisia parannellaan suuren maailman day-by-day -periaatteella. Seuran johtoporras reagoi kuitenkin jälleen kiitettävän nopeasti, ja jo tiistaina Koetuksen paidassa nähdään tuttu mies, kun Eemeli Mäntyvaara liittyy joukkueeseen. Tehokkaasti kauden avannut lukkari Mattias Kitola on myös palannut kokoonpanoon ja loukkaantumishuolet ovat toivon mukaan takanapäin. Joukkueen johtohahmoihin lukeutuva nuori tähti Patrik Vartama sen sijaan on vielä sivussa tiistain ottelusta varotoimenpiteenä. Koetuksen sisäpelin ratkaisupelaajana on toiminut koko lohkon lyöjätilastoa dominoiva Riku Tainio, jonka ruuti on ollut vastustajien kannalta pelottavan kuivaa alkukaudesta. 

Tiistain kamppailusta löytyy jälleen paljon seurattavaa ja molemmille osapuolille tuttuja pelaajia kasapäin. Luvassa on ennakolta tiukka kamppailu tärkeistä sarjapisteistä, ja mikäli sää suosii, on Loimaalle odotettavissa muhkea yleisömäärä. Ensimmäinen osa paikallisklassikosta tarjoiltiin Jokioisilla lähes viisisataapäiselle yleisölle, eikä Loimaan kotiyleisö yleensä ole jäänyt koteihinsa jännittämään paikallisderbyä. 

Loimaan Palloilijat - Jokioisten Koetus tänään klo 18.00 Loimaan Pesäpallostadionilla!