Koetus jatkaa paikallispelien herrana - Loimaa kaatui selvästi!

13.7.2016

Kauden toinen paikallisklassikko veti Loimaan pesäpallostadionille 420 katsojaa.

 

Tiistai-ilta tarjosi sateen uhasta huolimatta aurinkoisen ja lämpimän pelikelin, kun Loimaan pesäpallostadionilla pelattiin kauden toineen kohtaaminen paikallisten Palloilijoiden ja Jokioisten Koetuksen välillä. Runkosarjan ensimmäiseen kamppailuun taottiin peräti 42 juoksua, ja ottelu venyi kolmituntiseksi, joten odotettavissa oli värikkäitä vaiheita jälleen kerran.

Yleisö Loimaalle oli saapunut mukavasti, kun yleisömäärä kirjattiin lukemiin 420. Itse ottelusta muodostui kuitenkin lopulta vierasjoukkueen näytös, kun Koetus nappasi selvän 0-2 voiton jaksolukemin 2-9, 0-7. Ensimmäisen jakson alku oli Loimaalaisten ulkopeliltä haparoivaa, ja Koetus käyttikin vastustajan ulkopelin hermoilut hyväkseen. Ensimmäisten juoksujen lyöjinä häärivät tehotilastosta tutu miehet, kun 1-0 juoksusta vastasi ulkokentän avittamana lyöjätilastoa dominoiva Riku Tainio, ja 2-0 lukemat syntyivät Mattias Kitolan mailasta. Seuraavat kuusi juoksu syntyivät läpilyönneillä, kun ensin kapteeni Iiro Hämäläinen iski pystymailalla kauden kolmannen kunnarinsa, ja perään Tainio vastasi kauden neljännellä kunniakierroksellaan. Kun jakson loppuun Koetuksen kuopus Akseli Åberg avasi kauden juoksutilastonsa 9-0 juoksun muodossa, oli jakso käytännössä kosmetiikkaa vaille valmis. Koetus pompotteli viimeisessä ulkovuorossa vielä palloa siihen malliin että Loimaa kiitti kahdesti, ja jakso kirjailtiin lopulta vierasvoittoon lukemin 2-9 Koetukselle.

Toinen jakso alkoi Koetuksen hyvällä ulkovuorolla, jonka jälkeen ensimmäisessä sisävuorossa Mattias Kitola avasi juoksutilin kotiuttamalla Oskari Frimanin. Toinen ja kolmas juoksu olivat Loimaa -kasvatti Juha-Matti Reinin käsialaa, kun miehen läpilyönnillä kotiin kirmasivat Tainio ja Kitola. Seuraava läpilyönti nähtiin Kitolan mailasta, kun merkkaamaton lyönti puhkoi takarajan kolmen juoksun arvoisesti. Kitolan kunnari oli peräti miehen viides seitsemään pelattuun otteluun! Viimeisen juoksun toiseen jaksoon pääsi niittamaan Joni Salo, jonka lyönnillä Kitola toi tuplajuoksun. Koetuksen ulkopeli piti isännät nollilla jakson loppuun asti, joten loppulukemat taululla komeilivat Koetuksen eduksi 0-7. Näin ollen tärkeät kolme sarjapistettä matkasivat Jokioisille, ja Koetus pääsee jatkamaan pudotuspelitaisto lauantaina kotikentällä sarjan kakkostilalta. Koetuksen kakkospalkinnon ottelussa pokkasi lukkari Kitola, ja parhaana palkittiin kapteeni Hämäläinen. Ottelun tilastot kokonaisuudessaan voit tarkastella tästä: Loimaa - JoKo 12.7

Lauantaina pudotuspelien asemien luonti jatkuu, kun Jokioisille saapuu vielä mukana taistossa vahvasti oleva Riihimäki!