Koetus saa vieraita Riihimäeltä

16.7.2016

Kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva RPL saapuu Jokioisille lauantaina.

 

Miesten suomensarja jatkuu lauantaina Jokioisten pesäpallostadionlilla klo 16.00. Vieraaksi saapuva Riihimäki on sarjataulukossa sijalla 5. vain pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kotijoukkueen sarjasijoitus on 2. joten lauantaina pelataan jälleen tärkeistä pisteistä pudotuspelitaistelussa.

Koetuksen tilastot ovat sarjan eliittiä, kun se on tehtaillut kymmeneen otteluun 146 juoksua ja päästänyt ainoastaan 56. Riihimäen vastaavat lukemat ovat 97-87. Näin ollen ottelun avainkysymys kuuluukin: pystyykö Riihimäen tiivis ulkopeli tylsyttämään Koetuksen tehokkaan sisäpelin? Vierasjoukkue on päästetyissä juoksuissa ollut sarjan kolmanneksi paras ulkopelijoukkue heti kärkikaksikko PuMu:n ja JoKo:n jälkeen. Riihimäkeeläisten ulkokentästä on puristettu keskimäärin 4,3 juoksua jaksoa kohden, mutta tänään vastaan asettuu joukkue joka on tehtaillut juoksuja 7,3 per jakso. Pelkästään numeroiden valoissa kotijoukkue Koetus on siis kamppailun ennakkosuosikki. 

Edellinen ottelu Riihimäellä päättyi Koetuksen 0-1 (0-10,3-3) vierasvoittoon. Tuosta ottelusta olivat poissa kopparit Iiro Hämäläinen ja Joni Salo, jotka tänään molemmat ovat kokoonpanossa. Riihimäellä Koetuksen paidassa lukkaroinut Riku Rantanen jatkaa Alajärvellä superpesistä kauden loppuun, joten miestä ei enää tänä kesänä Jokioisilla nähdä, Kaksi ottelua loukkaantumishuolien takia huilannut Patrik Vartama tekee paluun kokoonpanoon, kun taas viime ottelussa tämän kesän suomensarjadebyyttinsä tehnyt Eemeli Mäntyvaara turvaa Kroatian hiekkarantojen rauhaa. Näin ollen pieniä viilauksi kokoonpanoon on odotettavissa. 

Ottelu alkaa klo 16.00, Tervetuloa!