Välierätrilleri alkaa lauantaina Jokioisilla!

19.8.2016

Miesten suomensarjan pudotuspelit käynnistyvät kuumimmalla mahdollisella otteluparilla, kun lohkokakkonen Koetus ja lohkokolmonen Loimaa iskevät yhteen paras kolmesta -mallisessa välieräsarjassa!

 

Miesten suomensarjan etelälohkon runkosarja on saatu päätökseen ja pudootuspelikaavio on selvillä. Lohkovoittaja Helsinkiläinen Puna-Mustat kohtaa lohkonelosen Kinnarin Pesiksen Järvenpäästä. Koetus sijoittui hienon runkosarjan päätteeksi lohkokakkoseksi ja kohtaa rakkaan verivihollisen, kolmanneksi runkosarjassa sijoittuneen Loimaan Palloilijat. 

Vuosien saatossa Koetuksen ja Loimaan väliset pudotuspelisarjat ovat olleet tulikuumia ja yleisöystävällisiä tapahtumia. Tälläkään kertaa asetelmat eivät ole laimeammat, sillä toinen toistaan tutummat pelurit ottavat jälleen mittaa toisistaan. Loimaan joukkue on vahvistunut kauden mittaan sekä Pöytyän ykköspesisjoukkueen farmipelaajilla, että vanhoilla tekijämiehillä Juuso Kososen ja Tero Lepolan muodossa. Runkosarjan voimasuhteet ovat siis muisto vain, kun lauantaina klo 16.00 alkava ensimmäinen välierämittelö pyörähtää käyntiin. 

Koetuksen runkosarja sujui pääosin voitokkaasti, mutta jälkimmäisellä puoliskolla lukuisat loukkaantumiset sotkivat pakettia ja toisella kierroksella nähtiin pari pelillistä kyykkäystä. Runkosarjan molemmat kohtaamiset päättyivät Koetuksen voittoon, kun Loimaa kaatui Jokioisilla supervuorossa ja Loimaalla pelattu ottelu päättyi Koetuksen selvään 0-2 voittoon. 

Joukkueet vilisevät suomensarjatason tekijämiehiä, josta kertovat myös pelaajakohtaiset tilastot. Etelälohkon lyöjätilaston voittaja löytyy Koetuksen paidasta, kun Riku Tainio paukutteli kuuteentoista otteluun huimat 5+63 = 68 lyötyä juoksua. Tahtipuikkoa Tainion vanavedessä heilutti runkosarjan lyöjätilaston 6. sijalle sijoittunut Mattias Kitola, jonka mailasta syntyi kahteentoista otteluun komeat 6+24 = 30 lyötyä. Loimaan tehokkain kotiuttaja runkosarjassa oli Aleksi Lehtimäki ( 2+25 = 27 ). 

Etenijätilastossa Koetuksen miehet löytyivät sijoilta 4. ja 5. Oskari Friman ja Mika Reini kirmasivat 30 juoksua mieheen Patrik Vartaman ( 9 . 26 tuotua ) ja Joni Salon ( 14. 22 tuotua) säestäessä juoksujuhlia. Loimaan liukkain etenijä runkosarjassa löytyy sijalta 15. , kun Arttu Kaurilan tilastot näyttävät 22 tuotua juoksua. 

Kärkilyöntitilaston kärkimies tästä otteluparista löytyy Koetuksen paidasta sijalta 7. Riku Tainion mailasta syntyi 93 kärkilyöntiä 16 otteluun.  Loimaan Aleksi Lehtimäki oli joukkueensa ahnein kärkilyöntien kerääjä 83 kärkilyönnillään.  Koetuksen tasaisesta sisäpelirytmistä kertoo myös kärkilyöntitilaston TOP 25 -lista, kun Iiro Hämäläinen, Oskari Friman, Joni Salo, Mattias Kitola ja Patrik Vartama keräsivät kaikki runkosarjassa yli 70 kärkilyöntiä. Loimaalta samaan suoritukseen pystyi ainoastaan jo mainittu Lehtimäki.

Runkosarjan varmimman tittelin mailan varressa saa Koetuksen Luukas Poutanen, joka sijoittui kärkilyöntiprosenteissa koko lohkon ykköseksi. Poutasen tilastot (87,50%) kerääntyivät tosin ainoastaan kahdesta ottelusta, joten vertailupohja ei ole täysin relevantti. Sen sijaan Koetuksen kapteeni Iiro Hämäläisen tilastoista ei löydy varaa selityksille, sillä mies takoi kärkeä eteenpäin koko kauden peräti 75.23% tehoilla. Patrik Vartaman 69.60% on myös mainitsemisen arvoinen. Ensimmäinen Loimaalainen löytyy listan sijalta 20. , kun Tero Lepola saatteli kärkeä eteenpäin kahdessa ottelussa 66.66% onnistumisprosentilla. Enemmän otteluita pelanneista Arttu Kaurila sekä Jaakko Sormunen onnistuivat ~65% tarkkuudella. 

Välieräsarjan kokoonpanot ovat asianmukaisesti salaisuus aina lauantaille saakka, ja kumpikin joukkue varmasti muokkaa tusinaansa osittain loukkaantumisten, vaivojen sekä mahdollisten vahvistusten myötä. Koetuksen pelinjohtaja Jesse Villa oli vielä perjantaina vaitonainen viikonlopun miehistöstä. "Eiköhän siellä kummallakin joukkueella kaksitoista miestä kiilassa seiso. Tuttuja miehiä on molemmat pelipaidat täynnä joten ei tässä mitään jymy-yllätyksiä kokoonpanoihin todennäköisesti tulla näkemään. Kaverin porukka on kuulemma vahvistunut runkosarjasta, mutta turha sitä on liikaa tuijotella. Oma runkosarja lopun haasteineen ja sairaskertomuksineen takaa ainakin sen että ennakkosuosikin viittaa on turha lähteä sovittelemaan kummankaan harteille. Uskon että edessä on tunteikas ja yleisöystävällinen ottelusarja, ja ainakin Koetuksen kopissa odotetaan jo innolla viikonlopun koitoksia!" , Villa toteaa. 

Ensimmäinen välierä pelataan lauantaina Jokioisilla klo 16.00, toinen osa-ottelu Loimaalla klo 15.00, ja tarvittaessa keskiviikkona palataan Jokioisille klo 17.30. Kahdella voitolla selviää lohkofinaaliin, jonka vastustaja selviää otteluparista Helsinki - Järvenpää. 

Koetus toivottaa kaikki kynnelle kykenevät tervetulleiksi Jokioisille lauantaina klo 16.00! Laitetaan kauden yleisöennätykset uusiksi!

Lauantain ennakoksi kannattaa pureskella runkosarjan tilastot läpi vaikkapa tästä: Etelälohko 2016