Loimaa päätti suomensarjamiesten kauden pettymykseen

24.8.2016

Koetuksen suomensarjamiehistön pudotuspelit päättyivät välierätappioon Loimaan Palloilijoille voitoin 0-2

 

Runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Koetuksen kausi päättyi sunnuntaina Loimaalla, kun runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Loimaan Palloilijat vei ottelusarjan nimiinsä puhtaasti 0-2. 

Ensimmäinen osa-ottelu Jokioisilla kaatui Koetuksen osalta ulkopelivirheisii. Loppulukemat kirjattiin Loimaalle 0-2 (2-4,2-5). Useiden ilmaisten vaihtojen lisäksi kolme Loimaan yhdeksästä juoksusta syntyi harhaheitoilla. Kun lyöntipeli yski läpi molempien jaksojen, ei ulkopelivirheistä toivuttu, vaan Loimaa vei ratkaisun kotikentälleen sunnuntaiksi.

Sunnuntain ottelu oli ilmeeltään täysin erilainen. Molemmat joukkueet esittivät hyviä otteita sekä sisä- että ulkopelissä. Koetus tuli ryminällä otteluun ja pääsikin heti niskan päälle tiivillä ulkopelillä ja hyvin pyörineellä sisäpelillään. Loimaa kaivoi kuitenkin kirinsä jälleen kerran vahvasti esiin, ja kampesi hinoilla lyönneillä itsensä rinnalle ja ohi. Ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueen voittolukemiin 7-4. Toisellakin jaksolla Koetus taisteli hienosti aivan viimeiseen vuoroon asti, mutta kausi päättyi lopulta tiukkaan pesäkilpaan kotipesään, kun toisen jakson päätteeksi taululla kimaltelivat lukemat 3-3. Näin ollen koko ottelu Loimaalaisille 1-0 ja ottelusarja puhtaasti 2-0. 

Suomensarjamiesten loppukautta värittivät lukuisat loukkaantumiset, ja vielä pudotuspeleistäkin sivussa olivat Ville Nieminen sekä Leevi Makkonen. Ensimmäisen ottelun jälkeen vahvuudesta putosi vielä Luukas Poutanen. Joni Salo ei puolikuntoisena kyennyt ulkopeliin ja Mika Reinin loppukautta varjostanut käsivamma haittasi kärkimiehen menoa vielä pudotuspeleissäkin. Näin ollen kokoonpano koki jatkuvasti muutoksia ja apujoukkoja haettiin lopulta seuran maakuntasarjajoukkueesta, kun Jerry Villa saapui viimeisimpänä stunttaajana vahvuuteen. 

Loukkaantumisista huolimatta Koetuksen kausi päättyi pettymykseen, kun matka nousukarsintoihin päättyi jo välierissä. Nuori joukkue esitti kuitenkin hienoja otteita läpi kauden, ja yksilötasolla kehitystä tapahtui huimasti. Joukkue sulattelee nyt tovin tappion karvasta kalkkia, jonka jälkeen seuran katseet suomensarjan osalta käännetään kohti kautta 2017.